Om Føniks Misbrugsbehandling

Vi er et mindre behandling sted og det værdsætter vi højt. Vi befinder os i utroligt smukke og hyggelige lokaler i den indre by i København, Nybrogade 20 på 2. og 3. sal.

Det er ikke vores mål at blive store og ”producere” ædru og stoffrie mennesker i en lind strøm. Derimod er det vores klare mål at dem der gennemgår en behandling hos Føniks, får en behandling med kvalitet i. Vi har fingeren på pulsen og mærker hvad der sker i huset. Det at vi er et mindre sted, gør at der er tid til den enkelte og at ingen bliver overset.

Hos Føniks arbejder vi med den enkeltes samlede behov, ud over ædrueligheden og stoffriheden. Med denne holistiske behandlings filosofi, identificerer vi klientens personlige styrker og behov, og hjælper vores klienter med at skabe forandringer til et sundere og bedre liv.

Vi laver individuel behandling. Vi tilpasser behandlingen til den enkelte.

Carsten Birken - Daglig leder af Føniks Misbrugsbehandling - sidder i vinduet på Nybrogade 20
Trappeopgang til Føniks Misbrugsbehandling på Nybrogade 20 i København

Medarbejderne hos Føniks Misbrugsbehandling er alle kompetente og dedikerede, og de modtager alle supervision og efteruddannelse. Vores team består desuden af psykiater, læge og andre højt uddannede som vi bruger som samarbejdspartner, alle specialister i alkohol og stofmisbrug.
I hver fase af behandlingen giver, vores team opmuntring og støtte til vores klienter. Hver klient er styret gennem en omfattende diagnose, individualiseret misbrugsbehandling, og efterbehandlings muligheder.

Mit navn er Carsten Birken. Jeg vil som daglig leder af Føniks komme med en masse erfaring, som er samlet gennem mange års arbejde i misbrugsbranchen. Jeg har arbejdet på de bedste behandlings steder i Sverige og i Danmark. Jeg har de sidste 15 år arbejdet med afhængighed inden for alkohol, hash, kokain, piller, og også adfærdsafhængighed som spiseforstyrrelser, arbejdes og træning afhængighed. Jeg ved hvad jeg snakker om, når det handler om alkohol og stoffer, efter 10 -15 års misbrug af alkohol, hash og kokain ved jeg hvordan det er at være spærret inde i et fængsel af afhængighed. Jeg har nu været ædru og clean i snart 17 år, så jeg ved hvad jeg snakker om, når det handler om helbredelse og om hvordan man får sit liv tilbage igen og bliver fri.

Man kan ikke lære et menneske noget. Man kan kun hjælpe det til at opdage, hvad det har i sig selv.

Carsten Birken
Daglig leder af Føniks Misbrugsbehandling