Om afhængighed

Telefontid

Vi har telefontid 24 timer i døgnet. Ring anonymt for en uforpligtende samtale på 31 44 15 33

Tegn på Kokainafhængighed

Hos Føniks har vi stor succes og lang tids erfaring med behandling af kokain- afhængighed. Gennem lang tids arbejde med kokainmisbrugere har vi samlet den nødvendige erfaring til at kunne imødegå de udfordringer, der er forbundet med denne type afhængighed.

Kokain er et ulovligt stof, som er fremstillet af bladene fra coca busken. Dette meget vanedannende stof ser ud til at forekomme i alle klasser af vores samfund. Fra de fattige til de rige og alle der imellem. Kokainmisbrug er et af ​​de mest almindelige og hurtigt voksende narkotikaproblemer i Danmark.

En af grundene til at dette stof er så populært er, at kokain sætter brugere i en øjeblikkelig og utrolig behagelig tilstand af eufori. Men selvom virkningen er kraftig, er den meget kortvarig. For en kort periode, føler brugeren en generel følelse af velvære. Brugeren føler at han eller hun kan udrette noget.

Når stoffet aftager, vil brugeren opleve en ”nedtur”, der opfattes som at falde i en dyb depression, der er intensiveret af øgede anfald af sløvhed og en lyst til at sove. En af de største farer ved kokainafhængighed er, at brugerne vil gøre næsten alt, endda risikere deres liv, for at få mere af stoffet, så de kan undgå den uundgåelige nedtur.

Tegn på kokainbrug

Som nævnt tidligere, når nogen bruger kokain, vil han eller hun udvise meget energisk adfærd i en kort periode. Andre almindelige tegn på kokainbrug kan være:

  • Udvidede pupiller                                                                    
  • Forhøjet blodtryk og puls
  • Øget juridiske problemer
  • Manglende interesse for personligt ansvar
  • Tab af appetit
  • Mental årvågenhed
  • Risikabel adfærd
  • Seksuel promiskuitet

Tages store mængder af kokain kan det resultere i meget uregelmæssig og undertiden voldelig adfærd. Hvis man tager gentagne doser af stoffet, resulterer det ofte i intense følelser af paranoia, rystelser, svimmelhed, og muskeltrækninger. I nogle tilfælde kan brugeren opleve en toksisk reaktion eller endda pludselig død.

Abstinenser fra kokainmisbrug

Den optur man får fra at bruge kokain er meget korttidsvirkende. Når stoffets euforiske virkning fortager sig, er det hurtigt erstattet af de ubehagelige symptomer på abstinens. Disse symptomer kan omfatte depression, træthed, intens craving, levende og ubehagelige drømme, agitation, rastløshed, og selvmordstanker.

Komplikationer forbundet med at bruge kokain

Kokain skaber ravage i kroppens systemer og organer især hjertekarsystemet. Stoffet har en kendt tendens til at forårsage brystsmerter, og det kan forstyrre hjerterytmen så voldsomt, at det kan føre til et hjerteanfald. Det kan også øge brugerens risiko for hovedpine, slagtilfælde, respirationssvigt, krampeanfald og alvorlige mave problemer.

Hvorfor er behandling nødvendig?

Når en person, der er afhængig af kokain, forsøger at stoppe med at bruge stoffet på egen hånd, vil de ofte lide af meget intense følelser af angst og depression. Disse følelser kan vare et par uger. Denne efterfølgende depression kan være så fysisk og følelsesmæssigt overvældende, at den enkelte ofte får selvmordstanker. De vil derefter normalt vende tilbage til at bruge stoffet for at undslippe disse tanker og følelser. 

Når den enkelte accepterer behandling for sit kokainmisbrug hos et professionelt misbrugsbehandlingssted, får personen den behandling der er brug for til at bryde igennem deres afhængighed på et mere komfortabelt niveau og med langt større chancer for succes. 

Hos Føniks hjælper vi med at få taget de nødvendige tiltag, uanset om du er pårørende til en, eller selv er blevet afhængig, så står vi til rådighed. Ring gerne for en uforpligtende anonym samtale. Forsamtalen er gratis og vores telefoner er åbne hver dag.

At opgive noget, betyder ikke nødvendigvis at man er svag, men at man er stærk nok til at give slip

Ring til Føniks og Start på din rejse tilbage allerede i dag. Vores telefoner er åbne kl. 8.00 – 22.00 hver dag 31 44 15 33.