Behandlingsmetoder

Telefontid

Vi har telefontid 24 timer i døgnet. Ring anonymt for en uforpligtende samtale på 31 44 15 33

Meditation og Mindfulness

Bevidsthed er den bedste medicin

Der er væsentlige årsager til, at vi hos Føniks anvender Mindfulness og Meditation. Der er evidens for, at det lige netop i afhængighedsbehandling kan anvendes med klare fordele og dem er rigtig mange af.


De fysiske fordele

  • Det sænker vores puls og blodtryk og dermed stressen i vores krop.
  • Det er forbundet med hvile. Vi sover bedre, så derfor vågner vi mere restitueret.
  • Aktiverer fordøjelsen og genopbygger vores kroppe.

De kognitive fordele

  • Det giver mere ro til at se nye perspektiver/vinkler på vores problemer, det giver andre, gerne dybere løsninger og mere helhedsorienteret løsninger.
  • Meditation skaber hjerneforandringer, som giver mindre tendens til stress (Meditation aktiver det parasympatiske nervesystem).
  • Meditation giver bedre koncentrationsevne og styrker den selektive evne til, at skelne i mellem hvad der er væsentligt og ikke specielt væsentligt.

Mental kapacitet og klarhed

  • Større tilfredshed.
  • Større evne til at føle med andre (Og os selv).
  • Større ro

Hjernen og meditation

Når vi mediterer, omdirigerer vi strømmen af blod i hjernen og ændrer dermed på, hvilke dele der er aktive, og hvilke dele der er mindre aktive. Efter 8 uger med 12 minutters meditation aftager området Amygdala i størrelse. Amygdala kaldes for hjernens frygtcenter. Vrede og angst er blandt de følelser, som hører til her. Stor angst hører sammen med en overaktiv Amygdala. Under al stress ligger følelsen af frygt eller angst i alle dens mangfoldige afskygninger. Med Amygdala som indre vejleder træffer vi sjældent intelligente beslutninger. Vi reagerer i stedet for at observere, vi går i indre dialog eller funderer over problemet.


Tankernes kraft

Tankens kraft er meget magtfuld. I følge forskerne kan du tænke dig rask eller du kan tænke dig syg.

Du er og bliver hvad du tænker

Hvad mange af os ikke lærte, da vi var børn er, at den allervigtigste samtalepartner vi har i vores liv, er vores hjerne. Hjernen reagerer på de tanker og signaler, som vi sender den. Da hjernen ikke kan se retter den sig blindt efter vores tanker og sansning.


Er vi i en stresset situation, hvad afhængighed jo er! Så fanges vi i at reagere fra ” hamsterhjulet”, og sjældnere og sjældnere reflekterer vi. Dette skaber yderligere stress. Når den indre stress er uholdbar, medicinerer vi os med vores stof/afhængighed.


Meditation og Mindfulness vil give os den fornødne ro og hvile til at starte en mere livsbekræftende og konstruktiv dialog med vores hjerne. Vi skaber gennem Meditation og Mindfulness et stærkere fundament for vores ædruelighed.


Dette vil gøre at vi bliver ”kaptajn” i vores eget liv. Og at livet ikke så meget er, hvad der bliver gjort mod os, men noget vi absolut er aktivt medbestemmende i.

Hvis du ændrer dine tanker, kan du ændre din verden