Om afhængighed

Telefontid

Vi har telefontid 24 timer i døgnet. Ring anonymt for en uforpligtende samtale på 31 44 15 33

Tegn på hashafhængighed

Hash er det mest almindelige brugte illegale stof i Danmark, fordi det er forholdsvist billigt, let at få fat på, og effektivt. Faktisk, i henhold til de undersøgelser der er lavet, er hash det illegale stof, der er flest afhængige eller misbrugere af. Imens brugere af hash hævder, at stoffet er naturligt, ikke-vanedannende, og harmløst, viser undersøgelser, at langvarig brug af hash resulterer i øget brug af lægemidler og, at det ofte fører til stærkere og farligere stoffer.

Hvis du tror, ​​du er blevet afhængig af hash, eller du tror en du holder af er, vil følgende oplysninger hjælpe dig med at lære mere om stoffet og din afhængighed, og endnu vigtigere, hvordan man får hjælp …

Er hash vanedannende?

Ja, hash er et vanedannende stof, som kan påvirke alle områder af brugerens daglige liv. Hvad der starter med en afslappet joint blandt venner udvikler sig til et stigende behov for at ryge oftere. Til sidst vil brugerne opleve, at de ikke føler sig “normale”, medmindre de er høje.

Tegn på hash brug

Hash har en dybdegående indvirkning på brugerens hjerne. Undersøgelser viser, at den faktiske struktur og funktion af hjernen kan ændres betydeligt ved brug af dette stof. Tegn på brug involverer adfærdsmæssige og psykologiske ændringer. Disse omfatter:

  • Økonomisk uansvarlighed
  • Manglende evne til at opretholde og indgå i relationer
  • Manglende motivation
  • Reduceret præstation i skolen eller på arbejde

Hash abstinenser

Når en person forsøger at stoppe med at bruge hash efter en længere periode med at bruge stoffet, lider personen af kraftige abstinenser, som kan gøre det svært at holde op med at bruge stoffet. Almindelige symptomer på abstinenser omfatter:

  • En intens trang til stoffet
  • Øget angst og aggression
  • Irritabilitet
  • Søvnløshed

Hvis du eller en du holder af er afhængig af hash og du ved, at det påvirker kvaliteten af både hans/hendes og ​​dit liv, er der brug for hjælp.

Vi hjælper gerne med at forberede dig på at tage en samtale med den afhængige og lave en intervention. Se mere under fanebladet ”pårørende – intervention”

Du kan nyde livet uden hash og Føniks kan hjælpe dig med at genopdage det. Hvis du er klar til at genvinde kontrollen over dit liv, så ring til os i dag på 31 44 15 33.

Vi behandler ikke afhængigheder. Vi behandler mennesker der lider af afhængigheder. 

Vi har telefontid mellem kl. 8.00 – 22.00 hver dag.