Behandlingsmetoder

Telefontid

Vi har telefontid 24 timer i døgnet. Ring anonymt for en uforpligtende samtale på 31 44 15 33

Familiebehandling

Afhængighedens skadelige virkninger strækker sig fra den enkelte til hele familien. En væsentlig konsekvens af stof- og alkoholmisbrug er ødelæggelsen af ​​sunde familieforhold.

Ofte er det sådan at den afhængige og familien ikke forstår hinanden længere. Værdierne som skulle danne grundlaget for det som familien skulle bygges op omkring smuldrer, kommunikation mindskes og fremmedgørelse sætter ind. Familien bliver frustrerede og stressede. Den afhængige mister en vigtig kilde til støtte, som er nødvendig for at bekæmpe afhængighed

Som en del af Føniks stof- og alkoholbehandling, tilbyder vi et familie program, der hjælper familier og andre pårørende til at forstå afhængighed som en sygdom. Familien lærer konstruktiv problemløsning, og får værktøjer til at opbygge effektive støttesystemer. Familiebehandlingen belyser reelle udfordringer og behov, og arbejder sideløbende med en klients behandling (ikke i samme gruppe). Vores familie program hjælper til at fremme sunde familieforhold.

Familienbehandlingen spiller en afgørende rolle i succesen af Føniks stof- og alkoholbehandling. Behandlingen hjælper familier til at få det bedre, og gør det muligt for familier at blive stærkere og få flere ressourcer til at hjælpe dem selv og den de holder af. 

Alle som er i et grundforløb hos Føniks har rådighed over 3 pladser i familie behandling. Familie behandlings forløb kan købes individuelt for 4.000 kr.

Vores familieprogram omfatter 5 tema aftener:

Afhængighed
Tema om sygdommen afhængighed og begrebet medafhængighed.

Kommunikation
Vi ser på hvordan kommunikationen ændres mens misbruget står på og viser hvordan vi kommer tilbage til en respektfuld kommunikation igen.

Behov
De behov vi har, bliver ikke tilgodeset mens misbruget står på, behov for tryghed, økonomisk tryghed, stabilitet, sikkerhed i jobbet, behov for at realisere sig selv og få opfyldt nogle af sine drømme.

Voksne børn af afhængige  
At vokse op med afhængighed sætter sine spor, vi ser på hvilken betydning det kan have når et barn vokser op under disse vilkår, både på kort og på langt sigt.

Værdier
Vi har ikke formået at leve efter vores moralske og etiske værdier mens misbruget har stået på. Hvordan får vi genskabt vores værdier. Det er vigtigt at lære mere om hvordan afhængighed har påvirket den enkeltes funktion i familien, og at lære nye færdigheder til at forbedre deres egen egenomsorg og genoprette en sund balance i familien.