Intervention
Intervention bidrager til at få misbrugere ud af benægtelse og viser dem, hvordan deres afhængighed påvirker deres liv og de mennesker, de elsker mest. Målet med en intervention er, på en positiv måde, at motivere personen til at ønske at søge hjælp for sin afhængighed. Og for at sikre at den enkelte ved, at der er støtte fra nære personer.

En intervention er en invitation til at acceptere hjælp, ikke en konfrontation.

Når man står over for at skulle foretage et indgreb i et andet menneskes liv, er der meget at tænke over. Nogle bekymringer kunne være.

  • Hvordan skal jeg gribe det an?
  • Hvor mange skal være med?
  • Hvem skal være med?
  • Hvornår er det bedst at gøre det?
  • Kan jeg tillade mig at stille krav?
  • Hvad nu hvis han/hun ikke vil?

Listen bliver lang og bekymringerne bliver mange, og der ligger mange udfordringer og truer. Derfor er det vigtigt allerede i denne fase at søge hjælp.

Anerkendels
Når familien anerkender, at et familiemedlem lider af aktiv afhængighed eller alkoholisme, er det bydende nødvendigt at lære, hvad de kan gøre for at deres kære kan få den relevante hjælp. Denne situation er normalt en, der er karakteriseret ved forvirring og varierende mængder af stress, frygt og fortvivlelse.

Hos Føniks forstår vi de forskellige følsomheder, der findes i disse situationer, og vi arbejder tæt sammen med familien for at hjælpe dem gennem de skrøbelige øjeblikke og fortsætter med at yde den nødvendige støtte løbende gennem hele behandlingen.

Vi forstår, at hver enkelt situation er unik, og at hver person har forskellige grader af motivation og erfaringer. Vi arbejder tæt sammen med familien for at finde den bedste pasform.

Hos Føniks ved vi hvor faldgrupperne ligger. Du er ikke alene. Vi kan hjælpe dig og din familie. Vi hjælper med at give vejledning til hvordan man bedst muligt kommunikerer med en misbruger. Professionel hjælp i denne fase er i høj grad med til at øge sandsynligheden for et positivt resultat i form af, at den enkelte ikke blot må erkende, at der er et problem, men også må acceptere og indvillige i afhængigheds behandling.

Det er som regel aldrig problemet, der er problemet, men det er måden, man tænker om problemet, der er problemet.

Ring og bestil tid til en gratis uforpligtende og fortrolig samtale, hvor vi i ro og mag går igennem jeres situation og sammen lægger en plan for hvordan I bedst kommer igennem den svære samtale, som er uundgåelig.

 

 

 

Telefontid

Vi har telefontid mellem kl. 8.00 – 22.00 hver dag. Ring anonymt for en uforpligtende samtale på 31 44 15 33